level1_01

Boldog Gertrúd Központ

level1_01

Pest megye

Tulajdonos típusa: katolikus egyház
 
Cím: 2072 Zsámbék, Táncsics Mihály u.22.
Tel: 06-23-332-128; 06.23-332-136
Fax: 06-23-332-128; 06-23-332-136
E-mail: boldoggertrud@gmail.com
Webcím: www.premontreinoverek.hu; www.premontreinoverek.hu/szociáliskozpont
 
Intézményvezető: Bárándiné Jánossy Enikő
Kapcsolattartó: Bárándiné Jánossy Enikő
Tel.: 06-23-332-128, 06-23-332-136
E-mail: boldoggertrud@gmail.com
   
 Össz. férőhely:  50 fő
 Szabad férőhely:  4 fő
(a legutóbbi adatok alapján)
 Várakozási idő:  1 hónapon belül
   
Orvosok száma:  1 fő
Ápolók száma:  12 fő
Egyéb szeményzet: 35 fő
 
Bekerülési díj:

Tisztelt Érdeklődő!

 

Köszönjük érdeklődését! Az alábbiakban az idősotthon igénybevételéhez nyújtunk rövid tájékoztatót.

 

Bekerülési feltételek:

 

Gondozási szükséglet megléte, amelyet Előgondozás keretében végzünk.

 

A gondozási szükséglet elvégzése jogszabályi előírás. A gondozási szükséglet eredménye szükséges a bekerülés döntésének meghozatalához (melyet intézményünkben vezetői team hoz meg - fenntartó képviselője, intézményorvos, intézményvezető, intézményi egységvezetők). Az Értékelő lap bizonyos részeit a kezelő/házi orvosnak, bizonyos elemeit intézményünk képviselőjének kell kitölteni.

A gondozási szükséglet elvégzésére több lehetőség adott: Jelentkező lakásán, intézményi látogatás keretében vagy kórházi tartózkodás esetén a kórházban, figyelembe véve a távolságot. Az intézményi látogatás nélkülözhetetlen a Jelentkező számára, hiszen látnia kell a szobát, a közösséget, ahova érkezik, költözik.

 

Lakószobák:

2 ágyas szobáinkban az elhelyezési körülményekben van különbség.

Belépési hozzájárulás:

·       alapbútorzattal felszerelt + kézmosóval, belépési hozzájárulás
2 500 000 Forint 

·       alapbútorzattal felszerelt + fürdőszobával + terasszal, belépési hozzájárulás
3 500 000 Forint

A belépési hozzájárulást a fenntartó a szociális intézmény működtetésére, fejlesztésére fordítja.

„Ha a gondozás az Intézménybe történő beköltözést követő három éven belül megszűnik, a belépési hozzájárulás arányos részét intézményünk visszafizeti az ellátottnak vagy örökösének, illetve - ha a belépési hozzájárulás megfizetését más személy vállalta - e személynek vagy örökösének.” [Szoc tv 117C § (5) bek.]

3-4 ágyas szobáinkban havi térítési díjat kell fizetni.

 

Intézményünkben egységes a havi térítési díj: 150 000 Forint.

 

Az idősek otthona végleges és átlagos elhelyezésű, teljes körű ápolást, gondozást biztosít napi 24 órában.

Lakóinkat a próbaidő elteltével az intézményi orvoshoz átjelentjük. Az intézményi orvos az ellátottak egészségügyi állapotát figyelemmel kíséri, szükség szerint terápiát ír elő, szakellátásba irányítja.

Lakóinkat a próbaidő elteltével az idősotthon címére bejelentjük, tartózkodási címként.

Beköltözéskor 30 napra szükséges gyógyszermennyiséget kell hozni.

Betétet/pelenkát használó Lakóink számára a napi 3 darab betétet/pelenkát térítésmentesen biztosítjuk – amennyiben szakorvosi javaslattal rendelkeznek –
az e feletti használat térítésköteles.

Szakorvosi vizsgálatokra való eljutást biztosíthatja Hozzátartozó vagy intézményünk. Intézményünk magán betegszállító céggel áll szerződésben – árfekvése kedvező a Lakóink számára – melynek költségét a Lakó viseli.

Hétköznaponként önkéntesek, mentálhigiénés és szociális szakemberek  segítségével lehetőség van több foglalkozáson részt venni, pl, csoportos gyógytorna, hitélet gyakorlás kézműves foglalkozás, előadások, klubélet, stb.

Intézményünkben egyéni kéréseknek megfelelően, térítés ellenében igénybe vehető fodrász, manikűr-pedikűr, kozmetikus, gyógymasszás, gyógytorna szolgáltatás. Ennek részleteit a Házirend és a Hirdetőtábla tartalmazza.

Tisztelettel kérjük leendő Lakóinkat lehetőség szerint ápoltan (fodrász, manikűr-pedikűr) költözzenek intézményünkbe.

Tisztelettel kérjük Hozzátartozókat a pénztárnyitvatartási idő betartására.

Vezető ápoló és intézményvezető időpontegyeztetést követően, ügyfélfogadási időben áll rendelkezésre a hozzátartozók, új érdeklődők és régi lakók ügyeinek intézésének esetében is. 15.00 óra után kizárólag sürgős eseteket tudunk fogadni.

Intézményünkbe 30 napnál nem régebbi negatív széklet vizsgálati eredménnyel és negatív mellkasröntgen lelet bemutatása után lehet beköltözni.

 

Hétköznap, előre egyeztetett időpontban lehet megtekinteni az idősek otthonát.

További részletek a Házirendben és a Megállapodásban találhatóak.

 

Pénztár nyitva tartás:

Kedd:                 12.00-15.45

Szerda:                 8.00-15.45

Csütörtök:          12.00-15.45

 

Az intézményvezető és a vezető ápoló ügyfélfogadási ideje:

Kedd:                   8.00-14.00

Csütörtök:            8.00-14.00

 

 

A jelentkezés módja: írásban, a Kérelem Nyomtatványaival és a meglévő Zárójelentésekkel.

 

Havi díj:

 A térítési díj 150 000 Forint/hónap (2018. 06. adat)

(az elhelyezés körülményeitől és a jövedelemtől függően kerül megállapításra)

 
Szakosodás:
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
24 órás ügyelet
 
 


fodrász, pedikűr-manikűr, gyógymasszázs, kozmetika, egyéni gyógytorna saját térítés ellenében

 
Idősek Klubja (nem bentlakásos napköti otthon) van.
Saját üzemi konyha van.

Az intézmény által nyújtott alap és szakellátások:
Szociális étkeztetés
Házi segítségnyújtás
Idősek nappali ellátása
Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
Alternatív Napköziotthon - Nyitott Ház - Tanoda     
Idősek Otthona

Az intézmény fenntartója 2006. 04. 11-től a Premontrei Női Kanonokrend, amely a Zsámbék Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületével kötött ellátási szerződés értelmében személyes gondoskodást nyújtó, szociális alap- és szakosított, integrált intézményt hozott létre. Intézményünk szervezeti felépítését tekintve több egységből tevődik össze. 

Rövid tájékoztatónkkal ismertetjük, hogy kiknek, milyen szolgáltatásokkal tudunk segíteni, ha az élet előrehaladtával, krónikus betegségek okozta állapotromlással a mindennapi élet, az önellátás megnehezül.

Zsámbék Budapesttől nyugatra 35  km-re a Zsámbéki-medence északnyugati szélén fekszik. Az intézmény közeléből könnyen megközelíthető a városközpont, a buszmegálló, a templom, a posta, az üzletek és a rendelőintézet. A főépület 2100 m2, 4 szintes, akadálymentesített. Közösségi terei tágasak.  A kápolnában heti rendszerességgel szentmisét tartunk. Az épületben korszerűen felszerelt konyha, mosoda működik. A lakószobák (2, 3, 4 ágyasak) bútorzata kialakított és lehetőséget biztosítunk, hogy megszokott tárgyaikat, képeiket elhelyezhessék. Az épületben ingyenesen elérhető a WiFi kapcsolat, a lakószobák rendelkeznek telefon és TV csatlakozással, nővérhívóval, igény szerint hűtővel.

A melléképületben található a Család– és Gyermekjóléti Szolgálatunk, amely külön bejárattal rendelkezik és akadálymentes.

Szociális étkeztetés

Étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorult zsámbéki lakosoknak legalább napi egyszeri meleg étkeztetéséről gondoskodunk, akik azt önmaguknak, illetve eltartottjaik részére tartósan, vagy átmenetileg nem képesek biztosítani. Szükség szerint több formában is lehetséges, elvitellel, házhoz szállítással és helyben fogyasztással. A szolgáltatás személyi térítési díj köteles, jövedelemfüggően.

Házi segítségnyújtás

Olyan gondozási forma, amely az igénybe vevők önálló életvitelének fenntartását helyezi előtérbe, amely az ellátott saját lakásán, lakókörnyezetében történik. Házi gondozóink segítségnyújtása az ellátottak fizikai, mentális, szociális szükségletei mentén szerveződik, folyamatosságával biztonságérzetet nyújt, így időseinknek nem kell elköltözniük saját, megszokott környezetükből. A szolgáltatás személyi térítési díj köteles, jövedelemfüggően.

Idősek nappali ellátása,

közkedveltebb nevén Klub. Célunk a hiányzó családi gondoskodás pótlása, az egyedüllétek megszüntetése és a tétlenséggel járó káros hatások megelőzése. A klubélet 8.00-16.00 óráig tart.

Klubosainknak igény szerint, akár háromszori étkezést is tudunk biztosítani, emellett programokat, foglalkozásokat is szervezünk részükre. A zsámbéki idősek szállítása egész héten kisbusszal történik. A környező településekről (Perbál, Tök, Felsőörspuszta, Mány, Alsóörspuszta) érkezőknek önerőből kell megoldaniuk a szállítást. A szolgáltatás személyi térítési díj köteles, jövedelemfüggően.

Család– és Gyermekjóléti Szolgálatunk

az életvezetési, szociális, mentálhigiénés problémákkal küzdő, krízishelyzetbe került egyéneknek, családoknak nyújt segítséget. A szolgálat célja a családok életvezetési képességeinek megőrzése, a krízishelyzet megszűntetése és preventív ellátások biztosítása. A 18 év alatti gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, a családban történő nevelésüknek elősegítése, veszélyeztetettségük megelőzése, illetve az esetlegesen kialakult veszélyeztetettség megszüntetése. Fontos feladata a családjából kiemelt gyermek visszahelyezésének segítése.

A Szolgálat igénybevétele önkéntes és térítésmentes.

Ügyfélfogadási idő:

 

         Hétfő, szerda:                        12.00-16.00

         Kedd, csütörtök, péntek:         8.00-12.00

 

Telefon: 06-23-342-232

 

A szolgálat keretein belül működtetjük az Alternatív Napköziotthon — Nyitott Ház — Tanodát melyben gyermekek étkeztetése és iskola utáni ellátása munkánk alappillére. Itt a tanulóórák, a fejlesztő foglalkozások döntően többségben vannak, de természetesen helyet kapnak a szabadidős programok, ünnepek megtartása, táboroztatás, sok játék, sport stb. tehát mind olyan tevékenységek, amelyek a gyermekek optimális életviteléhez, szocializációjához szükségesek. Jól működő jelzőrendszerrel rendelkezünk, mely a városunkban előforduló problémák feltérképezésében nagy segítséget jelent munkánk során. 

 

Szakosított szociális ellátásunk az Idősek OtthonaEllátási területe országos, az elhelyezésnél előnyt élveznek a zsámbéki lakosok. A teljes önellátásra nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes időskorúak teljes körű ellátását vállaljuk, ahol az étkezésről, szükség szerint ruházatról, textíliáról, mentális gondozásról, egészségügyi ellátásról, valamint lakhatásról gondoskodunk. Az Idősek Otthonában meghatározott gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el. Az Idős Otthon Lakói a Klubosokkal együtt részesülnek az említett szolgáltatásokból. Munkánkkal hozzájárulunk az öregedés harmonikussá tételéhez, az öregkori betegségek megelőzéséhez, elviseléséhez és az idősödés pozitív elfogadásához, így jóval többet nyújtunk egyszerű fizikai kiszolgálásnál és mentális segítségnyújtásnál. A térítési díj az elhelyezés körülményeitől és a jövedelemtől függően kerül megállapításra. Intézményünkben pszichológiai tanácsadás vehető igénybe.

 

Kizáró ok, megjegyzés:

Súlyos demenciában szenvedőt, szenvedély beteget, pszichiátriai beteget nem tudunk befogadni. 

nyomtatható verzió 

vissza